EEN BIJZONDER TEAM

JEFFREY FAYMAN

Jeffrey Fayman werd geboren in Los Angeles, Californië en studeerde muziek aan de USC en Califonia Institute of The Arts. Een van zijn eerste muzikale invloeden was een mix van moderne klassieke muziek en epische soundtracks van componisten als Miklos Roszam Bernard Hermann en Jerry Goldsmith. Dit kwam doordat hij al vanaf jonge leeftijd drums speelde in progressieve rockbands.

Eind jaren 80 en begin jaren 90 begon Mr. Fayman met het componeren van originele muziek voor televisie propgramma’s zoals “Lifestyles Of The Rich and Famous”, “American Gladiators” en “Secrets”, terwijl hij een filmische gevoeligheid formuleerde voor trailers zoals “Henry V”, “Longtime Companion” and “Rocky V”.

In 1992 richtte Mr. Fayman in samenwerking met Yoav Goren, mede-oprichter, Immediate Music LLC op – Hollywood’s meest legendarische en vooraanstaande productie van memorabele filmmuziek voor spraakmakende filmtrailers. Samen hebben ze al meer dan 5000 tracks gecomponeerd en geproduceerd voor het label Immediate Music.

“Wij hebben er altijd naar gestreefd om de grenzen van de hoogste productie normen binnen het genre van filmtrailers te verleggen door onze producties op te nemen met de meest grootschalige orkesten en koren die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Door gebruik te maken van de beste muzikanten, beste opnametechnici en mixers in de entertainment industrie zijn we van mening dat onze muzikale standaarden ernaar streven om te concurreren met een van de beste soundtracks die beschikbaar zijn en nog verder”. – Fayman

Sommige van Fayman and Goren’s meest gedenkwaardige campagnes waren het creëren en licentieren van hun muziek voor trailers van blockbuster film reeksen zoals onder andere Harry Potter, Mission Impossible,  Spiderman, Pirates of the Caribbean, The Hobbit, The Chronicles of Narnia, The Da Vinci Code, X-Men and Avatar.

Met de enorme ervaring op het gebied van filmreclame, componeert en produceert Mr. Fayman momenteel baanbrekende trailermuziek, cover songs en televisie muziek en begeleid een groep componisten van Immediate Music bij het ontwikkelen van hun uitstekende filmmuziek- en productievaardigheden.

Yoav Goren

Geboren in Israel en groeide op in New York City. Goren werd geboren in een kunstenaars familie met een beeldhouwer, een schilder en een filmmaker. Al vroeg aangemoedigd om piano te studeren, werd hij eerst sterk beïnvloed door klassieke composers en vervolgens door de Beatles en filmcomponisten Ennio Morricone, Jerry Goldsmith en John Barry. Hij begon met componeren tijdens zijn studie aan de NYU waar hij afstudeerde met een BA in film en televisieproductie. Na het optreden en touren met verschillende bands in Amerika als toetsenist, vestigde Goren zich in Los Angeles waar hij de legendarische Leonard Cohen ontmoette en uiteindelijk mee samenwerkte als arrangeur en coproducent aan de veelgeprezen CD The Future (1992). Ook in 1992 werkte Goren samen met collega-componist Jeffrey Fayman en richtte Immediate Music op, welke een van de meest toonaangevende leveranciers werd van originele muziek voor filmtrailers.

Van zijn eerste trailer voor Universal Pictures “Carlito’s Way” in 1993 tot spraakmakende campagnes als “Star Wars”, “Advengers”, “X-Men”, “Amazing Spider Man” en de hele “Harry Potter” serie blijven  Goren en Immediate Music baanbrekende muziek aanbieden aan alle grote filmstudio’s door middel van zowel aangepaste muziek als de veelgeprezen productie library van Immediate Music. Met meer dan 6000 trailer gerelateerde synch licenties tot op de dag van vandaag zijn Goren en Fayman misschien wel ’s werelds meest gevraagde componisten team in de filmtrailer industrie met een omzet van $3,3 miljard.

In 2007 leverde Goren’s werk aan de NBC’s “Olympische Winterspelen 2006” hem een Emmy Award op voor “Uitstekende muzieksamenstelling in een sportprogramma”. In 2008 ontving Goren een composer prijs van BMI, waarvan hij al meer dan 20 jaar lid van is. Hij werd ook geëerd met de Vanguard Award van de Hollywood Music & Media Awards als erkenning voor het succes van Immediate Music als baanbrekende producent van trailermuziek.  In 2009 was Goren de eerste persoon die ooit een live orkest- en koorconcert van composities van trailer muziek uitvoerde als onderdeel van zijn “Trailer Music Live” serie. Via zijn commerciële record label Imperativa Records welke hij oprichtte in 2006, heeft Goren de publieke release en distributie van hoogwaardige epische orkestmuziek aan het licht gebracht.

Goren werkt dagelijks in zijn studio in Los Angeles, Californië met regelmatige uitstapjes naar concertzalen en studio’s over de hele wereld om het handelsmerk orkest opname projecten van Immediate Music te produceren.

IMMEDIATE MUSIC

Het label dat een nieuw genre creƫerde, nu beschikbaar bij BMGPM.

Luister