Jobs

Stage Music Assistent

Bedrijfsomschrijving

BMG Production Music is onderdeel van BMG – The New Music Company en is in razend tempo een van grootste nieuwe spelers geworden in de dynamische wereld van production music  voor TV, film en advertising, en is een van onze snelst groeiende business binnen BMG. 

BMG Production Music heeft veel eigen catalogi waaronder X-Ray Dog, Altitude Music, Immediate Music en Beds And Beats, welke worden aangeboden op het online music search platform. Naast eigen catalogi vertegenwoordigd BMG Production Music veel premium sub-published catalogi van over de hele wereld.

Ons online search platform geeft toegang tot een scala aan muzieksoorten, welke beluistert en gedownload kunnen worden met een totaal van meer dan 400.000 unieke tracks. Door te zoeken met keywords, genres en moods kunnen de gewenste tracks eenvoudig en snel gevonden worden. Voor een meer specialistischere aanpak biedt het BMG Production Music team een extra service om te helpen bij het zoeken naar de gewenste track.  

Functie omschrijving

Als stagiair Music Assistant ondersteun je o.a. de A&R afdeling met creatieve maar voornamelijk administratieve werkzaamheden. Je bent verantwoordelijk voor het creëren, cureren en beheren van de playlisten op de website, beluistert en categoriseert nieuwe muziekreleases, maakt metadata voor deze releases met alle bijkomende werkzaamheden en zorgt ervoor dat deze bij de wereldwijde distributeurs terecht komen.

Naast het ondersteunen van de A&R afdeling, ondersteun je het Music Supervision team bij het pitchen van tracks aan onze klanten en help je administratief gerelateerde werkzaamheden.

Functie eisen

Wij zoeken een gemotiveerde en enthousiaste student. Je bent vanaf januari voor minimaal 16 uur per week beschikbaar voor een periode van minimaal 6 maanden. Je ademt muziek. Je weet welke nieuwe TV programma’s er op TV zijn en wat de muzikale trends zijn. Bij voorkeur ben je muzikaal geschoold en/of onderlegd. Spreekt Nederlands en Engels.

Wij bieden

- Een zeer gevarieerde en leerzame stage bij een van ’s werelds grootste music publishers.
- Een professionele maar informele werkomgeving
- Feedback, tips and tricks van ervaren professionals.

Stuur je CV en motivatiebrief naar: lucas.vandereijk@bmg.com

 

BMG uses cookies. By using our services, you're agreeing to our Cookie Policy.